Skip to content
Menu Lid worden

Glutenvrij tijdens de introweek

13 augustus 2021

Ga je studeren en heb je een introweek of introkamp? Bij deze wat tips over glutenvrij tijdens de introweek die je daar hopelijk bij kunnen helpen.

Geef aan dat je glutenvrij eet
Wanneer er maaltijden worden gemaakt door begeleiders, is het belangrijk dat ze dit weten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld contact met je opnemen of glutenvrije producten inslaan.

Neem contact op
Vind je het allemaal maar spannend? Schroom dan niet om contact op te nemen met de organisatoren over het eten en over hoe ze jou kunnen helpen. Misschien kunnen zij jou wel al vertellen wat er op het menu staat. Dan kun je suggesties doen of eventueel zelf wat dingen voorbereiden.

Neem eigen eten mee
Voor de zekerheid raden wij je aan om ook altijd wat eigen eten mee te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een voorraadje snacks in je tas stoppen, zodat je altijd wat kan eten wanneer je honger hebt.

Eigen keukengerei
Als je weet dat er zoiets als een barbecue plaatsvindt tijdens je introweek, kun je zelf een eigen aluminiumbakje (of zelfs een aluminium wegwerp barbecue!) meenemen om zeker te weten dat je veilig je eten kan bereiden.

Wees creatief
Soms zal het echt even aanpassen zijn en zullen er wat rare maaltijden op jouw bord verschijnen, maar laat dat de pret niet drukken. Met een beetje creativiteit kun je van allerlei verschillende producten een hele lekkere maaltijd bereiden. Bij glutenvrij tijdens de introweek komt ook wat creativiteit kijken!

Durf brutaal te zijn
Als je ergens een mogelijkheid ziet, ga daar dan ook voor zodat je niet hangry wordt. Kom voor jezelf op en schaam je er niet voor dat je wat anders eet, that’s ok! Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daarna kun je gewoon weer lekker verder feesten!

Stappen
Bier, bier en nog eens bier. Tijdens dit soort evenementen speelt bier vaak een grote rol, maar ook zonder bier of zonder alcohol kun je het heel erg naar je zin hebben. Regel voor jezelf wat anders lekkers te drinken of overleg met de organisatoren.

Laat je niet tegenhouden
Het draait niet alleen maar om eten. Het zal heel gezellig zijn, ook zonder dat je mee zou kunnen eten. Ga er lekker naartoe en focus op de dingen die jij wel mee kunt doen!

Op zoek naar tips over glutenvrij op kamers? Klik dan hier!

Op onze Instagram en de site kun je onze activiteiten in de gaten houden!

Wij werken samen met: