Skip to content
Menu Lid worden

Wie zijn wij?

Coeliactive is sinds 2000 dé jongerenvereniging van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Wij zijn er voor iedereen tussen de 18 en 28 met coeliakie. We zijn young, wild & gluten free! Via sociale media, deze website en natuurlijk in het echt houden we je op de hoogte van all things gluten free. We organiseren regelmatig toffe activiteiten en zijn aanwezig bij glutenvrije markten.

Het bestuur

Het Coeliactive-bestuur is elke dag bezig coeliakie en glutenvrij bij de hele wereld bekend te maken. Om te laten zien wie we zijn, stellen we ons op deze pagina aan je voor!

Rianne

Hoi, ik ben Rianne en ik ben de voorzitter van Coeliactive. In 2015 kreeg ik mn diagnose en ben ik op zoek gegaan naar alle tips en tricks. Ik vond het een ontzettende zoektocht en had graag ervaringen uitgewisseld met mede coeliaken. In 2019 ben ik voor het eerst meegegaan naar het Coeliactive weekendje weg en was ik direct verkocht. Het draaide niet langer om opletten en anders zijn, maar om samen zorgeloos genieten. Dit wens ik iedereen toe! Als bestuurslid wil ik graag anderen helpen in de zoektocht en leuke activiteiten organiseren voor een zorgeloze tijd.

Dana

Ik ben Dana en ik zit sinds 2019 in het bestuur van Coeliactive. Ik ben 25 jaar en ik werk als gedragswetenschapper in Friesland. Ik vind het erg leuk om activiteiten te bedenken voor coeliactive en om alles zo te regelen dat het sowieso een gezellige dag/weekend wordt. Het fijne aan zo'n dag is dat je niet hoeft na te denken en gewoon alles kan eten. Ik ben nu ongeveer 2 jaar glutenvrij. Ik vond bakken al heel leuk en ben het alleen nog maar leuker gaan vinden, want de lekkerste glutenvrije producten maak je natuurlijk zelf. Een van de lekkerste recepten om te maken vind ik de glutenvrije rumtaart met zelfgebakken lange vingers. Super makkelijk! Ik hoop jullie een keer te kunnen spreken bij een activiteit!

Marissa

Ik ben Marissa, ondertussen al 6 jaar bestuurslid en momenteel penningmeester van Coeliactive. Ik ben 24 en kreeg de diagnose coeliakie toen ik 15 was. In het dagelijkse leven ben ik projectmanager en vertaler. Daarnaast ben ik sinds dit jaar ook de General Coordinator van de Coeliac Youth of Europe. Door Coeliactive heb ik niet alleen onbezorgd kunnen genieten van leuke uitjes en vakanties, maar ook toffe nieuwe mensen leren kennen.

Sanne

Hoi, ik ben Sanne, 27 jaar en nu zo’n anderhalf jaar bestuurslid van Coeliactive. Ik zit in het laatste jaar van de HBO opleiding Diermanagement in Leeuwarden. Ik kreeg de diagnose coeliakie op mijn 18e, nu dus 8 jaar geleden. Ik heb heel lang het onbezorgd eten en genieten met leeftijdgenoten gemist, tot ik zo’n 1,5 jaar geleden besloot in het bestuur te gaan. Ineens was ik niet meer de enige en het is erg fijn om ervaringen, tips, ideeen en dergelijke te delen. Met activiteiten is het leuk om nieuwe lotgenoten te ontmoeten en iedereen even zorgeloos te kunnen laten genieten, want dat wens ik iedereen toe!

Ilse

Ik ben Ilse, 26 jaar oud en sinds maart 2019 bestuurslid bij Coeliactive. Daar houd ik me vooral bezig met de social media en PR. Als je een berichtje van ons voorbij ziet komen, is de kans dus groot dat ‘ie van mij of Senne komt! Ook in mijn dagelijkse leven ben ik overigens veel bezig op het internet, want ik werk als online redacteur voor een bekend Nederlands vrouwenblad. Ik eet sinds mijn achttiende glutenvrij en weet er inmiddels m’n weg wel in te vinden, maar toch is het altijd enorm fijn om met Coeliactive weg te gaan. Heerlijk als je eens niet de enige bent die geen gluten mag en je gewoon van alle hapjes en drankjes kunt genieten. Hopelijk tot snel!

Senne

Hoi! Ik ben Senne, 19 jaar en ik kom uit Tilburg. In mijn dagelijkse leven studeer ik Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en daarnaast vind ik het leuk om te koken/bakken, te lezen en te boksen. Ik zit nu bijna aan jaar in het bestuur van Coeliactive en ik houd me bezig met de PR en het organiseren van activiteiten. Toen ik twee jaar geleden mijn diagnose kreeg was dat even schrikken, maar inmiddels weet ik mijn weg in de glutenvrije wereld steeds beter te vinden. Dankzij het weekendje weg van Coeliactive heb ik vrienden gemaakt met wie ik al mijn struggles op het gebied van glutenvrij eten kan delen. Dat is super fijn en dat wens ik jullie ook allemaal toe!

Wij werken samen met: