Skip to content
Menu Lid worden

Wie zijn wij?

Coeliactive is sinds 2000 dé jongerenvereniging van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Wij zijn er voor iedereen tussen de 18 en 28 met coeliakie. We zijn young, wild & gluten free! Via sociale media, deze website en natuurlijk in het echt houden we je op de hoogte van all things gluten free. We organiseren regelmatig toffe activiteiten en zijn aanwezig bij glutenvrije markten.

Het bestuur

Het Coeliactive-bestuur is elke dag bezig coeliakie en glutenvrij bij de hele wereld bekend te maken. Om te laten zien wie we zijn, stellen we ons op deze pagina aan je voor!

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid. Meer weten? Volg de link hieronder!

Bestuurslid gezocht!

Dana

Ik ben Dana en ik zit sinds 2019 in het bestuur van Coeliactive. Ik ben 25 jaar en ik werk als gedragswetenschapper in Friesland. Ik vind het erg leuk om de voorzitter te zijn en om activiteiten te bedenken voor Coeliactive! Het fijne aan een activiteit met Coeliactive is dat je niet hoeft na te denken en gewoon alles kan eten. Ik ben nu ongeveer 4 jaar glutenvrij. Ik vond bakken al heel leuk en ben het alleen nog maar leuker gaan vinden, want de lekkerste glutenvrije producten maak je natuurlijk zelf. Een van de lekkerste recepten om te maken vind ik de glutenvrije rumtaart met zelfgebakken lange vingers. Super makkelijk! Ik hoop jullie een keer te kunnen spreken bij een activiteit!

Elise

Ik ben Elise, 25 jaar, en ik ben secretaris bij Coeliactive. In 2022 heb ik de master Geneeskunde afgerond en ik ben nu aan het promoveren bij de MDL-afdeling in het AUMC. Het is iets meer dan 10 jaar geleden dat ik glutenvrij moest gaan eten en vanaf die tijd ben ik regelmatig in de keuken te vinden om iets lekkers te koken of een taart te bakken. In het begin was het een enorme zoektocht, maar dat ging steeds beter, vooral door hulp en ervaringen van anderen. Ik kijk heel erg uit naar komende activiteiten met veel gezelligheid, onbezorgdheid en tips! Ik hoop jullie binnenkort een keer te ontmoeten!

Marissa

Ik ben Marissa, ondertussen al bijna 10 jaar bestuurslid en momenteel penningmeester van Coeliactive. Ik ben 28 en kreeg de diagnose coeliakie toen ik 15 was. In het dagelijkse leven ben ik accountmanager. Daarnaast ben ik ook een aantal jaar actief geweest binnen het bestuur van Coeliac Youth of Europe. Door Coeliactive heb ik niet alleen onbezorgd kunnen genieten van leuke uitjes en vakanties, maar ook toffe nieuwe mensen leren kennen.

Ilse

Ik ben Ilse, 28 jaar oud en sinds maart 2019 bestuurslid bij Coeliactive. Daar houd ik me vooral bezig met de social media en PR. Als je een berichtje van ons voorbij ziet komen, is de kans dus groot dat ‘ie van mij of Senne komt! Ook in mijn dagelijkse leven ben ik overigens veel bezig op het internet, want ik werk als online redacteur voor een bekend Nederlands vrouwenblad. Ik eet sinds mijn achttiende glutenvrij en weet er inmiddels m’n weg wel in te vinden, maar toch is het altijd enorm fijn om met Coeliactive weg te gaan. Heerlijk als je eens niet de enige bent die geen gluten mag en je gewoon van alle hapjes en drankjes kunt genieten. Hopelijk tot snel!

Sanne

Hoi, ik ben Sanne, 28 jaar en woon sinds kort in Almere. Ik ben nu ruim 3 jaar bestuurslid van Coeliactive en hou tegenwoordig ook de website bij. In het dagelijks leven volg ik een IT traineeship in Amsterdam. Ik kreeg de diagnose coeliakie op mijn 18e, nu dus 10 jaar geleden. Ik heb heel lang het onbezorgd eten en genieten met leeftijdgenoten gemist, tot ik besloot in het bestuur te gaan. Ineens was ik niet meer de enige en het is erg fijn om ervaringen, tips, ideeën en dergelijke te delen. Met activiteiten is het leuk om nieuwe lotgenoten te ontmoeten en iedereen even zorgeloos te kunnen laten genieten, want dat wens ik iedereen toe!

Charlotte

Hi! Ik ben Charlotte, 29 jaar oud en ik weet sinds 2019 dat ik coeliakie heb. Dat heeft een wereld voor me geopend, dáárom was ik dus altijd ziek. In mijn vrije tijd leer ik gebarentaal, maak ik graag dingen als kaarsen en zeep én kun je me zeer vaak bij het glutenvrije schap vinden, op zoek naar lekker glutenvrij voedsel. Ik bak heel graag lekkere zoete dingen zoals scones en brownies, en zo was mijn cake op het weekendje weg dit jaar ook een grote hit. Ik vind het heel tof dat ik dit jaar me mag inzetten voor Coeliactive, hopelijk tot snel op een van onze evenementen!

Wij werken samen met: