Skip to content
Menu Lid worden

Glutenvrij interrailen door Europa

15 juli 2021

Glutenvrij eten tijdens het interrailen in Europa? Dat is op veel plekken goed te doen. In 2019 had ik een tussenjaar en toen heb ik een maandje door Europa gereisd met een interrail ticket. Met de trein en het vliegtuig bezocht ik steden in België, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De (100%) glutenvrije hotspots die ik tijdens mijn reis bezocht heb, zal ik hier voor jullie op een rijtje zetten. En dat zijn er een heleboel!

Gent, België – Le Botaniste
Le Botaniste is 100% organisch, 99% biologisch en glutenvrijvriendelijk. De spot voor een goed glutenvrij begin van het interrailen. Vooraf aten we een soort sushi met groenten en daarna had ik een lekker soepje en namen we nog wat lekkers mee voor later: een muffin met peer en een koek. Het was allemaal heel lekker! Ze hebben ook nog twee vestigingen in Brussel.

Lyon, Frankrijk – Five
Five was het eerste glutenvrije restaurant in Lyon en daarnaast zijn ook alle andere allergieën duidelijk aangegeven. Het draait hier helemaal om gezond, vers en glutenvrij eten. Ik heb hier heeeerlijke cheesecake gegeten! Dit is echt een aanrader als je glutenvrij gaat interrailen!

Lyon, Frankrijk – My Petite Factory
Dit restaurantje is 100% gluten- en lactosevrij en ook nog eens vegetarisch. Het is de ideale plek om te lunchen tijdens een dagje dwalen door Lyon. Ik had er soep en quiche, heerlijk!

Malaga, Spanje – Nata & Chocolate
Nata & Chocolate is een glutenvrije bakkerij in Malaga. Je kunt er allerlei lekkers halen en daarna zo het strand oplopen, ideaal! Ik haalde er een stuk pizza, cake en een empanada met tonijn. Zo lekker weer!

Sevilla, Spanje – Mano de Santo
Het staat heel groot op de deur: 100% gluten free! In dit restaurantje in Sevilla eet je lekker (maar wel pittig) Mexicaans eten. Wij bestelden meerdere gerechten om samen te delen en dat was heel lekker en gezellig!

Sevilla, Spanje – Postigo10
In Spanje moest ik natuurlijk paella eten! Dat deed ik bij Postigo10 in Sevilla. In dit restaurant met een glutenvrij menu kan je allerlei Spaanse gerechten met een gerust hart eten terwijl je op een gezellig pleintje geniet van de zon.

Madrid, Spanje – Celicioso
De naam zegt het al; Celicioso is een helemaal glutenvrije bakkerij/restaurant. In Madrid kwam ik er dan ook vaak. Met meerdere vestigingen was er meestal wel eentje in de buurt. Wat ik er allemaal at? Een sandwich met tofu, een poké bowl, pancakes met banaan en een cupcake met kokos. Het was allemaal heerlijk!

Edinburgh, Schotland – Sugar Daddy’s Bakery
Wat een goede hotspot voor het glutenvrij interrailen is dit zeg! Ze hebben twee vestigingen in Edinburgh en je kunt er allerlei lekkers halen. Van lekkere salades en pizza tot koekjes en cupcakes. Ik heb hier meerdere keren geluncht of iets lekkers gegeten. Ik heb vooral genoten van de gemberkoek en de chai lattes. Een echte aanrader dus!

Meer lezen over reizen met Coeliakie. Lees dan hier verder!

Wij werken samen met: