Skip to content
Menu Lid worden

Zelfgemaakte nicecream

14 september 2016

Wij houden van ijs, zeker op deze warme dagen. Helaas kan lekker ijs heel duur zijn en is niet al het ijs glutenvrij. Bovendien zit in ijs superveel suiker en dat is ook niet altijd even gezond. Via via kwamen wij op een superlekker en best wel eenvoudig recept voor zelfgemaakt ijs, waar je helemaal niet zo veel voor nodig hebt!

Ingrediƫnten

– een staafmixer of blender
– een bakvorm die in vriezer mag
– een vriezer
– een beslagkom of andere mengkom (als je een staafmixer gebruikt)
– minstens 5 bananen
– een blikje kokosmelk
– een bak Griekse yoghurt
– ander zomerfruit waar je blij van wordt, denk aan de doosjes fruit in het vriesvak van de AH.

Wat moet je doen?

Belangrijk om mee te beginnen is het invriezen van de bananen. Dat doe je zo. Maak de bananen open, snijd ze in stukjes en stop ze in een diepvrieszakje. Laat ze dan minstens 5 uur in de vriezer liggen. Doe dit ook met de doosjes fruit die je hebt gehaald (die hoeven er geen vijf uur in, mag korter).

Haal vervolgens de bananen en het andere fruit uit de vriezer en gooi de bananen in een mengkom of blender. Pureer met de staafmixer (dit kan een vervelend klusje zijn, heb geduld en wacht desnoods een paar minuten zodat de bananen niet meer op hun koudst zijn) of zet de blender aan. Als je een substantie hebt die doet denken aan ijs, kun je stoppen. Voeg nu het overige fruit toe en mix opnieuw. Bepaal dan of je ijs meer richting softijs moet (voeg kokosmelk toe) of juist lobbiger moet zijn zoals romijs (voeg yoghurt toe). Als je tevreden bent met de consistentie, schep het dan in de bakvorm.

Je kunt het ijs nu terug in de vriezer zetten, of in bakjes verdelen en lekker opeten. Either way, enjoy!

Wij werken samen met: