Skip to content
Menu Lid worden

Vers glutenvrij brood Consenza Bakery

15 juni 2017

Glutenvrij brood, het blijft altijd lastig. Heb je eindelijk je favoriete brood gevonden, veranderen ze ineens de receptuur. Gelukkig hebben wij een nieuwe aanrader voor jullie: het VERSE glutenvrije brood van Consenza Bakery.

Wij ontvingen het vloerbrood haver, meerzaden pistoletje en stokbrood wit. De eerste indruk was gelijk goed, ze zien eruit als echte bakkersbroden. Daarnaast zitten de broden in ovenfolie, waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken om kruisbesmetting als je het wil afbakken. Iets wat overigens niet nodig is, je kunt ze ook zo eten. Wij hebben ervoor gekozen het pistoletje en het vloerbrood niet af te bakken, maar het stokbrood wel.

Het oordeel

Bij het openmaken van de verpakkingen kwam de heerlijke geur van vers brood naar boven. Als eerste probeerde we het pistoletje, die zacht aanvoelde. Het doorsnijden ging zonder problemen en het brood bleef één geheel, zonder dat we de helft van de vloer moesten oprapen. Ideaal dus! Dan is het eindelijk tijd voor de eerste hap: lekker! Het brood is zacht, absoluut niet droog en vol van smaak. Daar lusten we er nog wel eentje van!

Vervolgens besloten we ons avondeten te veranderen in een stokbrood met kruidenboter en spek (alles wat onze fantastische studentenkeuken ons te bieden had). We maakten inhammen in het brood en vulde die met de kruidenboter en spek. We stopten het weer terug in de ovenfolie en lieten het 10 minuten bakken op 180°C. De heerlijke geur die onze oven door het huis blies, maakte ons ongeduldig, maar het eindresultaat was het wachten waard. Het stokbrood was krokant van buiten en heerlijk zacht vanbinnen.

Als laatste probeerden we het vloerbrood. We sneden het brood in 10 sneetjes en proefden stiekem al van de korstjes. Het komt niet vaak voor, maar dit brood is zelfs zonder iets erop heel lekker om op te eten. Het voelde bijna als verminking van het brood om het te besmeren met jam, maar we deden het dan toch. Behalve dat het wat onhandig is om van een rond brood fatsoenlijke sneetjes te maken, was het verder helemaal perfect.

Kortom brood als van de bakker, dit gaan we zeker vaker aanschaffen!

Waar is het verkrijgbaar?

Consenza werkt er hard aan om het brood bij allerlei lokale bakkerijen aan te bieden. Momenteel is het verkrijgbaar bij de onderstaande winkels en hopelijk in de toekomst nog op meer plaatsen, want dit willen we vaker eten!

Van Voorst en Hardeman – Ede (webshop)
Hoeve Ravenstein – Baarn
Glutenvrije Super – Geleen
Ruttmans – Assen
Bakker Klink – Voorburg
Glutenvrije Super – Eindhoven
Drogisterij Rima – Roden
Echte Bakker Grootkarzijn – Zeewolde
Compleet Glutenvrij – Ridderkerk

Wij werken samen met: