Skip to content
Menu Lid worden

Simpele Lunchsalade

3 september 2016

Wil jij graag een lekkere lunchsalade eten, volg hier het recept.

Wekelijks delen we vanuit Coeliactive onze favoriete recepten met jullie. Speciaal gericht op wat je in een studentenkeuken makkelijk, lekker en gezond kunt koken aan glutenvrije maaltijden. Vandaag een ideaal recept voor rond lunchtijd: de salade.

Toegegeven, wij coeliaken eten al meer dan genoeg salades. Denk je een restaurant gevonden te hebben met glutenvrije opties, bieden ze alleen sla aan – al dan niet met ‘vergeten’ croutons. We begrijpen dus dat je lang niet altijd zin hebt in nog zo’n bakje groenvoer. Toch zijn er een paar salades die wij in ons vaste assortiment hebben zitten en met veel plezier eten. Dit is er één van.

Benodigdheden

(voor 2 personen, of als je een bakje wil overhouden voor een later moment)

– een bakje cherrytomaatjes
– een flink blok mozzarella
– een potje pesto
– een avocado
– verse basilicumblaadjes
– provençaalse kruiden en peper

Wat te doen

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de mozzarella in blokjes. Verdeel half om half in twee bakjes. Snijd de avocado door de helft. Haal de pit eruit, snij dan reepjes vanuit de schil. Gebruik de ene helft voor het ene bakje, de andere helft voor het andere bakje. Haal de reepjes uit de avocado met een lepel.

Voeg per bakje een theelepel pesto toe. Versnipper de basilicumblaadjes, garneer naar smaak met provençaalse kruiden en peper. Druk een deksel op het bakje en stop in je tas voor tijdens de lunch!

Wij werken samen met: