Skip to content
Menu Lid worden

Roadtrip naar de zon

31 augustus 2017

Met een groep vrienden in een auto naar het buitenland vertrekken en andere landen verkennen, is een droom die veel jongeren weleens hebben gehad.

Op 11 augustus was het dan ook zover voor negen coeliaken. We vertrokken namelijk met een busje naar het zonnige Italië. We ontmoetten elkaar op het station in Den Bosch en de reis kon beginnen.

De rit naar Italië nam ongeveer vijftien uur in beslag en bracht ons door Duitsland en Oostenrijk naar de zon. Met de langste file van 8 minuten was de tijd zo voorbij. De eerste stop die we maakten in Italië, beloofde al veel goeds. De winkel verkocht van alles, waaronder ook glutenvrije koekjes, crackers en noem maar op. Gelukkig is deze trend niet meer dan normaal in Italië en was er overal wel iets te vinden.

Tijdens onze trip hebben wij Verona, Venetië, Sirmione en Milaan bezocht. Terwijl de een aan het winkelen was, bezocht de ander een kathedraal of een operavoorstelling. De overige dagen hebben we vertoefd op het dichtstbijzijnde strand (met glutenvrije Cornetto’s!). Voor ieder wat wils dus.

Via de app AiC Mobile, een app ontwikkelt door de Italiaanse coeliakievereniging, vonden we tweemaal een restaurant: La Costa in Bra (Verona) en Le Specialitá (Milaan). Daarnaast verkopen ze bij iedere McDonalds ook glutenvrije hamburgers (in plastic verpakking, dus geen kruisbesmetting). Helaas hadden we ook de pech dat de glutenvrije bakkerij in Milaan was gesloten wegens vakantie, maar goed, je kunt niet alles hebben. Daartegenover stond dan weer de toevallige kermis die we tegenkwamen onderweg naar huis vanuit Venetië, wie kan daar nou nee tegen zeggen?

Op 19 augustus kwamen we terug aan in ons kikkerlandje, waarbij we nog even als afsluitertje langs de McDonalds in Nederweert reden voor een glutenvrije hamburger. Als een groep, lachend om herinneringen van de vakantie, gingen we uit elkaar. Hopelijk weer tot snel bij de volgende activiteit, of natuurlijk een reünie!

Al met al hebben we een fantastische vakantie gehad en nieuwe vrienden gemaakt!

Wij werken samen met: