Skip to content
Menu Lid worden

Lekker glutenvrij: zo maak je thuis de lekkerste noedels

7 september 2016

Hou jij van Wagamama? Wij wel. Veel opties die glutenvrij zijn, versgemaakt en bovendien véél. Maar, denken wij, dat kunnen we thuis ook. Hier dus een recept voorglutenvrije noedels in Wagamamastijl! 

Nodig

– Glutenvrije noedels. Je kan dikke of dunne halen bij de Albert Heijn. Dan heb je rijstnoedels nodig, die liggen onderin het schap.
– sojasaus of teriyakisaus. De NCV heeft een paar maanden geleden alle in de supermarkt verkrijgbare sojasauzen getest: ze zijn allemaal onder de norm, dus veilig mee te nemen. 
– Groenten. Kies voor champignons, rode pepers, paprika, sugarsnaps, paksoi, taugé, sojaboontjes of een selectie hiervan
– Vlees of een vleesvervanger. Wil je vlees, kies dan goede biefstuk. Wil je vega, kies dan goede tofu. Haal je bij de toko.
– sesamzaadjes en koriander
– groentebouillon
– kokosmelk
– lente-uitjes en rode ui
– limoen

Wat te doen

1. Week de noedels in een pan met lauwwarm water voor 15 minuten. 
2. Snijd ondertussen de uitjes, pepers, paprika, champignons of welke andere groente je er ook in wilde hebben.
3. Droog de tofu met keukenpapier. Bak daarna in een koekenpan met olie en glutenvrije sojasaus.
4. Als je vlees gebruikt: snijd in reepjes en bak met olie en sojasaus. Garneer met sesamzaadjes en leg opzij.
5. Kook de bouillon in een aparte pan.
6. Giet in de koekenpan de groenten en de afgegoten noedels. Bak samen op, voeg sojasaus en kokosmelk toe. 
7. Neem een diepe kom en voeg als eerste het mengsel van groenten en noedels toe. Voeg dan de tofu of vlees toe en schenk dan de bouillon bij tot de kom vol is (niet laten overstromen). Garneer met gesneden limoen en koriander.

Eet smakelijk, geniet van je glutenvrije noedels!

Wil jij graag samen met andere mensen met coeliakie eten? Kijk dan hier of wij nog diners of lunches gepland hebben staan.

Voor de laatste recepten check je onze Instagrampagina

Wij werken samen met: