Skip to content
Menu Lid worden

Pizza’s van Dr. Oetker

22 november 2016

Goed nieuws voor de pizzaliefhebbers onder ons! Nadat Verkade en Peijnenburg glutenvrije producten op de markt hebben gebracht, is nu Dr. Oetker aan de beurt. Ze introduceren glutenvrije Ristorante pizza’s in de smaken Salame en Mozzarella. De pizza’s zullen te vinden zijn in het vriesvak bij zowel de Jumbo als de Albert Heijn. De Ristorante pizza’s voldoen aan het NCV glutenvrije keurmerk en zijn met dit logo makkelijk herkenbaar in de winkels. Wij konden niet wachten om ze eens uit te proberen.

Mozzarella – Ingrediënten

21% gezeefde tomaten, 19% mozzarella kaas, rijstmeel, water, aardappelzetmeel, 7,8% cherrytomaten, edammer kaas, aardappelvlokken, raapzaadolie, erwten eiwit, kruiden, bakkersgist, suiker, zout, verdikkingsmiddelen, olijfolie extra vergine, spinazie, gemodificeerd zetmeel, knoflook, emulgatoren, specerijen, glucosestroop, citroensap, magere melkpoeder, dextrose.

Salame – Ingredienten

24% gezeefde tomaten, 15% kaas (mozzarella, edammer), rijstmeel, 12% salami (varkensvlees, spek, zout, specerijen, dextrose, uipoeder, knoflookpoeder, specerijenextracten, antioxidant (extract van rozemarijn), stabilisator (natriumnitriet), rook), water, aardappelzetmeel, aardappelvlokken, erwten eiwit, raapzaadolie, bakkersgist, suiker, zout, verdikkingsmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, xanthaangom), olijfolie extra vergine, emulgatoren (melkzuurester van mono- en diglyceriden uit vetzuren uit levensmiddelen, azijnzuurester van mono- en diglyceriden uit vetzuren uit levensmiddelen), gemodificeerd zetmeel, oregano, glucosestroop, specerijen, magere melkpoeder, knoflook, dextrose.

3221025

Het oordeel

Op het eerste gezicht valt het gelijk op dat de pizzabodem volledig belegd is met kaas en tomaten of met de salami en hoef je dus zelf geen toevoegingen te doen, om te zorgen dat de pizza niet te kaal is. We zetten de pizza voor 15 minuutjes in de oven en wachten met spanning af.

Na het bakken in de oven is de dunne bodem goudbruin en krokant en de mozzarella gesmolten of de salami lekker krokant. De smaak van de mozzarella en salami komt duidelijk naar voren en zoals al gezegd is, is er meer dan genoeg aanwezig. Daarnaast is de bodem zacht van binnen en krokant aan het randje. En dan maken de pesto en de tomaten het helemaal af.

Al met al twee volledig belegde pizza’s, met een goede smaaksensatie. Dit smaakt naar meer!

Wij werken samen met: