Skip to content
Menu Lid worden

Pasta-ovenschotel

23 november 2016

Het fijne aan een pasta-ovenschotel is ten eerste dat het heerlijk winter-eten is en ten tweede dat het zwaarste werk wordt gedaan door de oven, niet door jou. Dat is al helemaal het geval in dit heerlijke recept. Wij maken het vanavond, jij ook?

Wat heb je nodig voor deze pasta-ovenschotel?

– een courgette
– 150 gram cherrytomaten
– 200 gram glutenvrije penne
– 200 gram tomatensaus
– 100 gram geraspte kaas en losse plakken kaas
– 500 gram spinazie
– 75 ml crème fraiche
– 2 eieren
– nootmuskaat en peper
– pijnboompitten

Wat moet je doen?

Als je de spinazie nog moet ontdooien of bakken, doe dat dan eerst. Breek ondertussen de eieren en klop deze los met de crème fraiche en 100 gram geraspte kaas. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en meng dit door de spinazie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Meng de penne ongekookt met de pastasaus in de ovenschaal. Doe hier de cherrytomaatjes en het spinaziemengsel doorheen. Leg de plakken courgette op de pasta en leg de plakken kaas hier bovenop tot de courgette bedekt is. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven, maar verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie en voeg na 30 minuten de pijnboompitten toe.

Geniet van deze heerlijke glutenvrije pasta-ovenschotel! Eet smakelijk!

Kijk op onze site en Instagram voor meer tips over glutenvrije producten en recepten!

Wij werken samen met: