Skip to content
Menu Lid worden

Pannenkoekenmix van Koopmans

25 april 2017

Okay ja, hij is al een hele tijd verkrijgbaar in de winkel, maar we konden hem toch niet voorbij laten gaan: de glutenvrije pannenkoekenmix van Koopmans. Weer een groot merk dat gekozen heeft om een glutenvrije variant op de markt te zetten, waar wij natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Mocht je nog geen kans hebben gehad om het eens uit te testen, dan kom je er nu achter of het de moeite waard zal zijn.

Ingredi├źnten

Aardappelzetmeel, maïszetmeel, boekweitmeel, rijstebloem, suiker, rijsmiddelen (E341, E340), zout.

Het oordeel

Bij het maken van het beslag moet je langzaam aan steeds meer melk bij het beslag doen, logisch, maar hoe meer melk je erin gooit, hoe meer je het gevoel krijgt dat het te dun wordt. Zorg in ieder geval dat je goed mixt en er geen pannenkoekenmix op de bodem blijft liggen. Met een pollepel schep je de ideale hoeveelheid beslag in je pan, waardoor de pannenkoek niet te dik, maar ook niet te dun wordt. Hij bakt snel goudbruin en nadat je hem hebt omgedraaid moet je hem nog heel even in de pan laten liggen, waarna hij helemaal klaar is (was het beslag dus toch goed!).

De verpakking beloofde 12 pannenkoeken, wat ook wel lijkt te kloppen, al is dit natuurlijk afhankelijk van de grootte van je pan. Alles wat je niet opeet, kun je gewoon nog 2 dagen in de koelkast bewaren of 3 weken in de vriezer, om nog eens lekker te ontbijten, lunchen, dineren of als snack mee te nemen naar school.

De smaak is precies wat je van een pannenkoek moet verwachten. Waar je bij sommige merken bergen stroop of poedersuiker nodig hebt om een smaakvolle pannenkoek te eten, zijn deze ook lekker naturel. Beleg de pannenkoek met jouw favoriete extraatjes en genieten maar!

Wij werken samen met: