Skip to content
Menu Lid worden

Oranje boven

28 september 2016

Of je nu koningsgezind bent of niet, van dit recept wordt iedereen gelukkig. We combineerden de lekkerste oranje groenten om dit heerlijke en makkelijke gerecht te maken: pompoen en zoete aardappel! Wil je weten wat we maakten? Lees dan verder.

Wat heb je nodig?

– pompoenblokjes
– twee zoete aardappels
– jasmijnrijst
– cashewnoten
– chilisaus
– tomatenpuree
– peterselie
– paprikapoeder

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappels in frietjes (je hoeft ze niet per se te schillen). Leg ze op bakpapier op een ovenplaat en besprenkel met paprikapoeder.

2. Giet olie in een koekenpan en bak de rijst glazig. Voeg dan het gehele blik kokosmelk toe en wacht tot dit geheel is opgenomen. Voeg dan het gehele blik tomatenpuree toe en zorg dat de puree goed wordt verdeeld. Zet ondertussen water op. Wissel dan af: voeg pompoenblokjes toe en dan weer een pollepel water. Wacht telkens tot de rijst het water heeft opgenomen. Doe dit tot de rijst zacht is.

3. Voeg, als de rijst bijna klaar is, een handje cashewnoten toe en roer de rijst om. Voeg da naar smaak nog wat chilisaus toe en roer de rijst opnieuw om. Haal de frietjes uit de oven. Serveer de rijst met een garnering van peterselie.

Eet smakelijk!

Wij werken samen met: