Skip to content
Menu Lid worden

Maak kennis met Leev!

30 maart 2019

Gezond eten is ook voor mij belangrijk. Veel glutenvrij gemaakte producten bevatten méér suiker, zout en vet en mínder vezels, vitaminen en mineralen dan ‘normale’ producten. Ik was daarom blij met de glutenvrije producten van Leev, die biologische, eerlijk en verantwoord zijn.

Van ontbijt tot tussendoortjes, bakproducten en producten met het label ‘vrij van’. De producten van Leev zijn verantwoord, puur én OERlekker! Het bedrijf zorgt niet alleen voor zichzelf maar denkt ook aan anderen, zo wordt de bedrijfsopbrengst via een stichting gedeeld met mensen die het minder goed getroffen hebben. Ook de verpakkingen van Leev zijn duurzaam en recyclebaar.

3392 leev havermoutgv 8718215833925

Nieuwsgierig? Ik mocht een aantal producten testen en beoordelen.

Voor het ontbijt eet ik graag havermout. De havermout van Leev is 100% biologisch en rijk aan vezels, waardoor je de dag goed kunt beginnen en langer vol zit. De havermout is heerlijk om op te warmen en te combineren met wat fruit, maar kan ook ‘overnight’ gemaakt worden door hem de avond van tevoren in de koelkast te zetten.

3531 leev bio gv oerrr wafels 71 linzen proteine  lijnzaad 8718215835318 lr

Naast havermout kun je ook kiezen voor OERwafels. Leev verkoopt ze glutenvrij in de variant linzen-proteine-lijnzaad. Dit is een erg lekkere krokante wafel, die maar 27 calorien bevat! Door de linzen vult het beter dat gewone rijstwafels en het geeft een lekkere bite.

3361 leev oerrr glutenvrije lijnzaad crackers

Mijn persoonlijke favoriet is de glutenvrije lijnzaad cracker. Deze kocht mijn moeder al af en toe voor mij. Belegd met bijvoorbeeld een plak kaas proef hierin echt de natuur terug.

3216 leev bio glutenvrije galetten  lactosevrij

Nieuw voor mij waren de glutenvrije botergaletten. Ik verwachte een soort van stroopwafel maar dit procuct is meer een knapperig koekje. Ook de galetten bevatten veel vezels en wel 10% ei wat het een verantwoord tussendoortje maakt. Pas wel op! Ze zijn zo lekker dat je er makkelijk nog een paar neemt.

3151 leev oerchips paprika vrijstaand
3149 leev oerchips zeezout vrijstaand

Tot slot mocht ik de OERR chips proeven. Ik kreeg de smaken ‘paprika’ en ‘zeezout’. Beide smaken zijn in de oven gebakken op basis van linzen. De zeezout variant vond ik het lekkerst, maar beide smaken erg goed. De grootte van de verpakking (50 gram) vind ik heel fijn, niet te groot maar nog wel mogelijk om samen te delen.

Leev verkoopt naast bovengenoemde producten nog veel meer glutenvrij lekkers. Kijk eens op de website voor bijvoorbeeld glutenvrije krokante muesli, verschillende koekjes, crackers, en zels drop! Allemaal eerlijk en verantwoord.

Leev is naast de eigen webshop onder andere te koop via De glutenvrije markt en in de winkels van Albert Heijn, Jumbo en PLUS.

Wij werken samen met: