Skip to content
Menu Lid worden

King Soba noedels

7 oktober 2016

We testten deze week weer een nieuw product voor jullie: de noedels van King Soba. Dit merk is nieuw in Nederland en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ze hebben vijf smaken noedels uitgebracht: zoete aardappel en boekweit, pompoen, gember en rijst, boekweit met quinoa, bruine rijst en amarant met boerenkool en bruine basmatirijstnoedels. 

Bijzondere smaken

Wij testten natuurlijk met liefde al deze heerlijke noedels! Het merk focust zich op bijzondere smaken en dat zie je wel aan de verschillende soorten die we net noemden. Alle King Soba noedels zijn ook nog eens biologisch en vegan, en de meeste zijn fair-trade. Ze noemen zichzelf echte ‘noedel-experts’, en we zullen zien of ze die uitspraak kunnen waarmaken.

Look&Feel

De noedels zijn lang en dun en lijken op spaghetti, alleen dan in allemaal verschillende kleuren. We vinden het fijn dat bijvoorbeeld de zoete aardappel-noedels in handige ‘setjes’ komen waar een papiertje omheen zit. Zo’n setje is namelijk precies genoeg voor een persoon. Handig als je altijd verkeerd afmeet  – zoals wij.

Onze favoriete manier van noedels koken is net iets anders dan op het pakje staat, dus wij doen het op onze eigen manier. Dat wil zeggen: noedels in de pan, water in de waterkoker, eroverheen gieten als het kookt en vijf minuten wachten, dan zijn je noedels al zacht. Als je meer geduld hebt, kun je er ook voor kiezen om noedelnestjes vijftien minuten in lauw water te zetten, maar deze noedels worden dan niet snel genoeg zacht om om te buigen.

Hoe smaakt het?

De smaak is super! Als je ze goed bereid, zijn ze ook niet te plakkerig. Wel even handig om na het koken met koud water af te spoelen, anders drogen ze op als één bonk noedel. Eet toch wat minder fijn. De zoete aardapel-noedel is onze grote favoriet. Leuk kleurtje en goeie smaak. We like!

Wij werken samen met: