Skip to content
Menu Lid worden

Hotspot: Gys

22 september 2016

Het is donderdag, dus we gaan weer op zoek naar een nieuwe glutenvrije hotspot. Deze keer landden we in Utrecht voor het vegan en glutenvrije restaurant Gys.

Modern

Gys is precies zo’n hip, modern en fancy restaurant waar alles biologisch en met een beetje geluk ook vegan is. Daar waar aandacht is voor puur en eerlijk eten, is vaak ook een goed glutenvrij aanbod. Bij Gys hebben we dat niet anders ervaren.

Op de kaart staat met eenvoudige symbolen aangegeven of iets wel of niet glutenvrij is. En de keuze is reuze. De mogelijkheid bestaat om bij Gys te ontbijten, maar wij raden het vooral aan voor het diner. De Kapsalon hier is helemaal glutenvrij, maar denk dan niet aan iets wat je om vier uur ’s nachts bij de snackbar haalt. De kapsalon bij Gys is gemaakt van zoete aardappel, spinazie, tempeh en andere lekkernijen, dus compleet verantwoord om vóór het middernachtelijk uur te bestellen.

Reserveren

Zoals bij elk restaurant adviseren wij om van tevoren te reserveren of in ieder geval te bellen om aan te geven dat je glutenvrij bent. Onze ervaring leert dat zelfs restaurants die in principe uitstekend ingericht zijn op glutenvrij het waarderen om van tevoren te weten wie die avond langs zullen komen. Ook voor jezelf is dat fijn: er is bijvoorbeeld meer kans op een mandje glutenvrij brood en de hele keuken weet al dat jij langskomt. 

Voor meer informatie over Gys, zie hier.

Wij werken samen met: