Skip to content
Menu Lid worden

Hoe is het op de Allergiebeurs?

11 februari 2017

Vorig weekend was de Allergiebeurs samen met de Gezondheidsbeurs op de Jaarbeurs in Utrecht. En wij waren erbij! Er waren veel verschillende stands te vinden met algemene informatie, workshops en natuurlijk ook verschillende eetstands.

Bijna gelijk bij binnenkomst zagen we met grote letters de woorden glutenvrij bij een stand, iets wat ons natuurlijk gelijk aantrok. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om glutenvrije honden- en kattenvoer. Een beetje verbaasd maar ook lachend liepen we maar door naar de volgende stand.

Bekende merken

Hoewel natuurlijk bij lange na niet alles gericht was op glutenvrij, was het wel leuk om mee te maken. Er stonden merken die je waarschijnlijk wel kent zoals Schär en Eat Natural, maar ook minder bekende merken zoals Leev. 

Overal kon je proeven en waren producten te koop met beursaanbiedingen, dus zeker een goede manier om goedkoop in te slaan. Daarnaast was er ook een FreeFrom foodcourt, waar je dus allerlei allergeenvrije maaltijden kon nuttigen, waaronder ook glutenvrij.

Alles over coeliakie

Op de dag zelf waren veel verschillende informatiepraatjes die werden gehouden. Wij zijn bij het praatje over een glutenvrije dieet geweest, die werd gehouden door een diëtiste van de Vlaamse Coeliakie Vereniging. Tijdens dit praatje werden eigenlijk alle basisprincipes behandeld, dus voor iemand die nog niet bekend was met coeliakie zal het zeker interessant zijn geweest om te horen. Voor een doorgewinterde coeliaak misschien iets minder, maar toch zeker fijn dat er wel aandacht aan werd besteed, zodat wellicht ook anderen beter begrijpen wat coeliakie is.

Al met al was het een dag vol met snoepen bij de standjes en informatie vergaren over van alles en natuurlijk ook wat gratis producten hier en daar. Een geslaagde dag dus!

Wij werken samen met: