Skip to content
Menu Lid worden

Hoe gebruik je keukenkruiden?

21 september 2016

Daar sta je dan, met je kruidenrekje in de hand. Je ouders zijn zo lief geweest om wat basic kruiden voor je te kopen, dus je hebt nu je beschikking tot een bescheiden arsenaal aan smaakmakers. Maar wat gebruik je nu eigenlijk wanneer? Wij zochten het voor je uit.

Basilicum: in Medditerane gerechten zoals pasta’s en lasagna’s
Bieslook: vooral lekker bij vis
Cayennepeper: Mexicaanse gerechten, kip, chutney, bonenschotels en gehakt
Dille: aardappelgerechten, bij vis, komkommer en verse kaas
Dragon: de Franse keuken
Gember: stoofschotels, kipgerechten, rijstgerechten, curry
Kaneel: kipgerechten, appelmoes
Komijn: Curry, chili con carne, kip tandoori
Koriander: in Marokkaanse, Vietnamese, Indiase en Thaise gerechten
Kruidnagel: rode kool, rode bietjes, wild, hachee, curry
Munt: in de thee, bij wortels en fruit en bij jonge aardappels
Nootmuskaat: kaassaus, aardappelpuree, bloemkool, asperges
Oregano: Meditteraanse gerechten, tomatensaus, gehakt en gegrild vlees
Paprikapoeder: Mexicaanse gerechten, kip, vlees en vis
Peper: praktisch overal
Peterselie: pasta’s, wortels en omeletten
Rozemarijn: ovenaardappeltjes, paddestoelen, lamsvlees en wild
Salie: kalfvlees, varkensvlees, salades en gevogelte
Saffraan: visgerechten, risotto, paella, pilav
Selderij: stoofgerechten
Tijm: stoofgerechten

Bron: Voedingscentrum, Receptentabel

Wij werken samen met: