Skip to content
Menu Lid worden

Goed gevulde taco’s

21 september 2016

Elke woensdag een makkelijk, snel en liefst ook nog gezond studentenrecept voor iedereen die glutenvrije kookinspiratie nodig heeft. Deze week maken we glutenvrije taco’s!

Wat heb je nodig?

– Een pak tacoschelpen van AH huismerk (de harde, die zijn glutenvrij)
– Tortillasaus (in de AH staat de lekkerste saus bij de chips, niet bij de tortilla-afdeling)
– Paprikapoeder, knoflook, komijn, peper en zout
– Gehakt (ongeveer 100 gram pp)
– Kidneybonen
– Maïs
– Verse ijsbergsla
– Avocado (ongeveer een halve pp)
– Cherrytomaatjes
– Geraspte kaas
– (optioneel: guacamole)

Wat moet je doen?

Bak de schelpen zoals aangegeven op de verpakking. Kruid het gehakt met de bovengenoemde kruiden en bak rul in een pannetje. Snijd de cherrytomaatjes door de helft, snijd de avocado in reepjes.

(Een goede techniek hiervoor gaat als volgt. Halveer de avocado en verwijder de pit. Pak een aardappelschilmesje en zet sneetjes in het vruchtvlees, zorg dat je de schil raakt maar niet door de schil heen snijdt. Pak dan een lepel en haal de reepjes uit de schil.)

Bak de maïs en kidneyboontjes kort met het gehakt mee. Leg de schelpen op een bord en serveer de gehaktmix in de pan op een onderzetter. Serveer de overige elementen in bakjes met lepels, zodat iedereen naar eigen smaak kan opscheppen.

Eet smakelijk!

Wij werken samen met: