Skip to content
Menu Lid worden

Glutenvrije tompoucen

27 april 2017

Mis jij nu ook die tompoucen op Koningsdag? Niet getreurd, wij hebben een recept waarmee je ze heel makkelijk zelf kunt maken!

Wat heb je nodig?

– 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg (1 per tompouce)
– 1 pakje banketbakkersroom (bijvoorbeeld Dr. Oetker)
– kant-en-klaar glazuur (of poedersuiker)
– (optioneel) slagroom

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 200°C (boven en onder warmte). 

Maak de banketbakkersroom volgens de verpakking en zet hem in de koelkast. 

Snij het bladerdeeg doormidden en leg het op een bakplaat met bakpapier. Prik daarna om de centimeter gaatjes in het deeg met een vork. Bak het af in ca. 10 minuten tot ze goudbruin zijn en laat het afkoelen. 

Verdeel vervolgens het glazuur over de helft van de plakjes bladerdeeg. Verdeel over de andere helft het banketbakkersroom. Leg de plakjes bladerdeeg met glazuur op de plakjes met banketbakkersroom. 

Spuit eventueel nog slagroom op het glazuur en dan is het tijd om te smullen!

Glazuur maken

Mocht je geen kant-en-klaar glazuur in huis hebben, dan kun je ook poedersuiker gebruiken om het zelf te maken. 

Doe een aantal eetlepels poedersuiker in een bakje en voeg hier wat warm water aan toe. Begin met kleine hoeveelheden water tot je een smeerbaar geheel hebt. Doe hiermee vervolgens hetzelfde als met het glazuur genoemd hierboven. 

Wij werken samen met: