Skip to content
Menu Lid worden

Glutenvrij op de universiteit

25 oktober 2016

Met lange, intensieve dagen op de universiteit heb je veel energie nodig om de dag door te komen. Dat betekent: genoeg en voedzaam eten. Met een intolerantie is dat altijd wel vervelend. Je kunt niet alles kopen in de kantine en wanneer je het probeert lukt het meestal niet. ‘Gluten? Dat is toch iets met noten?’ Láát maar, denk ik dan. Je kunt meestal gelijk zeggen of iemand je begrijpt of niet, of een beetje… Hoe zit dat met glutenvrij op de universiteit?

Glutenvrij op de universiteit in Delft

Ik studeer in Delft. In de kantine van het gebouw waar ik gewoonlijk college heb is niet veel glutenvrij te krijgen, behalve yoghurt en chips. In de Aula daarentegen zijn er al meerdere opties. Toen ik vroeg bij de kipsaté afdeling of er ook iets glutenvrij was, wist deze man meteen waarover ik het had en hij ging de maaltijd apart maken (altijd goed, als ze iets apart doen). Het was heel lekker!

Ik neem vaak ook yoghurt mee met muesli, of iets in die richting. Meestal neem ik het dan wel apart mee want anders wordt het heel zompig. Ik vind de muesli variant van Free From heel lekker. Laatst was er een actie bij de Lidl waar ze onder andere deze muesli hadden. (ook hadden ze pizza’s, granola, kipnuggets en meer). Soms doe ik er een banaantje doorheen om het iets vullender te maken.

Als ik dan een keer brood meeneem, neem ik de Ciabatta’s mee van Schär. Deze kun je afbakken, maar het hoeft niet per se! Ook ben ik fan van de Mini Baquettes van Schär, deze bak ik altijd wel af voordat ik ze meeneem. Soms neem ik zelfgebakken brood mee (mamabrood) maar dat wordt al gauw droog. Dit moet echt even in de magnetron of toaster. Er bestaan hittebestendige plasticzakjes die je in een toaster kunt doen met daarin je brood, zodat het niet besmet raakt. Tegen de droogheid helpt het vaak ook om je brood pas te beleggen op het moment dat je gaat lunchen, in plaats van in de ochtend. Als echte student leer je leven met ‘restjes’. Als je ’s avonds iets te veel hebt gekookt, maakt niet uit! Morgen heb jij een lekkere lunch.

Zou je graag andere studenten ontmoeten? Kijk dan eens op onze site of Instagram voor de komende activiteiten!

Wij werken samen met: