Skip to content
Menu Lid worden

Food on the go

2 oktober 2016

Een van de dingen waar ik de laatste tijd tegenaan loop is eten op de campus of in de trein. Op twee van de vier dagen waarop ik college heb, ben ik pas om half zes klaar met college en moet ik daarna nog goed twee uur reizen naar huis. Ik neem altijd zelf avondeten mee of koop een klein bakje sushi bij de Albert Heijn to-go (voor te veel geld) terwijl mijn niet-glutenintolerante vrienden een bak pasta bij Julia’s of een portie kapsalon bij de kebabzaak halen.

Glutenvrij op de uni

Ook op de uni zelf heb ik nog niks gezien van glutenvrije voorverpakte broodjes maar een vriend vertelde me net dat er bij de warme gerechten op een bordje bij staat welke allergenen erin zitten en dat hij enkele glutenvrije gerechten heeft gezien. Altijd fijn als je vrienden hebt die dat een beetje mee in de gaten houden! Wat ook tof is, is als je familie met je meedenkt. Mijn tante had een pannenkoekenhuis gevonden in de buurt waar ze ook glutenvrije pannenkoeken maken en dacht dat het misschien wel leuk was om hier een keer met z’n allen te gaan eten. Op mijn beurt heb ik haar ook weer wat dingen geleerd over glutenvrij eten, zoals de nieuwe ontbijtkoek van Peijnenburg, die glutenvrij is (en tevens heel lekker!) en de vloeibare cake- en browniemix in zak van de Aldi.

Recepten uitproberen

Ook ben ik de laatste tijd wat meer recepten aan het uitproberen om mee te nemen als avondeten, want de hele dag brood gaat op een gegeven moment wel vervelen. Pannenkoeken bakken en koud meenemen met wat losse bakjes jam bijvoorbeeld, of een bak rijstsalade met komkommer, tomaat en knakworstjes. Maar een warme maaltijd op zijn tijd is ook wel eens lekker en alles blijft helaas niet warm tot 6 uur ’s avonds. Nu ben ik er wel achter gekomen dat opgewarmde leftover pizza (met bodem van Schär) ook best te eten is, dus dat wordt mijn avondeten voor lange collegedagen komende week. Volgens mij hebben ze wel een magnetron bij de Albert Heijn to-go staan, dus dat ga ik volgende week eens uitproberen. Wordt vervolgd.

Wij werken samen met: