Skip to content
Menu Lid worden

CYE Summer Camp

29 augustus 2018

Dit jaar werd het internationale CYE (Coeliac Youth of Europe) zomerkamp georganiseerd door Coeliactive in Nederland. Er kwamen 50 deelnemers uit 13 verschillende Europese landen. Het zomerkamp vond plaats in de omgeving Nijmegen van 29 juli tot en met 4 augustus, ook wel bekend als een van de warmste weken in tijden.

Bij aankomst kregen de deelnemers hun t-shirt en goodiebag, hierna hebben we gezamelijk pizza gegeten met een glutenvrij biertje. Daarna kon het zomerkamp beginnen! We verbleven op een superfijne locatie met zwembad, karaokeruimte en pony Janneke.

Hoogtepunten van de week waren o.a. een dagje naar de Apenheul, een fietstocht, Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en eierlopen. De Delfst blauwe bordjes stampot werden door de deelnemers veelvuldig op Instagram geplaatst voordat het met smaak gegeten werd.

In Amsterdam hebben we genoten van onbeperkt pannenkoeken tijdens een boottochtje over ’t IJ. We hebben een wandeling gemaakt door China Town, de Wallen en de Dam. Na de vrije middag hebben was het tijd voor een lekker dinertje met erwtensoep en runderstoofpot (ook heerlijk in de zomer!), waarna de gezelligste buschauffeur Henk ons weer veilig thuisbracht.

Aan de speurtocht in Nijmegen werd fanatiek meegedaan door de deelnemers. We hebben glow in the dark midget golf gespeeld. Het galadiner, waarbij alle deelnemers hun mooiste kleding aan hadden, was ontzettend lekker en gezellig en de oreocheesecake was overheerlijk!

We hebben een leerzaam bezoek gebracht aan het bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Op vrijdag 3 augustus, onze laatste avond, was het internationale bierdag en hebben we na de barbecue een glutenvrije bierproeverij gedaan met maar liefst 16 verschillende bieren.

Het was een fantastische week en we zijn de sponsors ontzettend dankbaar voor alle lekkere snacks en eten tijdens het kamp. Door jullie hebben we dit kamp nog veel leuker kunnen maken!

Bekijk ook onze toffe video over dit kamp. Geloof me, volgend jaar wil je dit niet missen. Houd de website van de CYE in de gaten voor meer informatie over het volgende kamp. Een ding kunnen we al verklappen, volgend jaar vindt het kamp plaats in FRANKRIJK!

BEDANKT!

– Schär
– Yam
– Schnitzer
– Vakantiepark de Oude Molen
– v.d. Broek en v. Mil Tours
– CYE
– NCV
– Mongozo
 Bavaria
– Grand’Italia
– Consenza
– 3Pauly
– Nairn’s
– Le Poole
– LaserQuest Nijmegen
– MultiVlaai Nijmegen
– Ruttmans de Glutenvrije Wereld
– BestPartner
– WiBeQ Catering
– Haesje Claes
– De Pannenkoekenboot Amsterdam
– Compleet glutenvrij
– VA Foods
– Peak’s
– Glutenvrijemarkt.com
– Damhert
– Rosies
– LEVO

Wij werken samen met: