Skip to content
Menu Lid worden

Coeliactive bestaat 1 jaar!

28 oktober 2017

Hiep Hiep Hoera, Coeliactive bestaat 1 jaar! Hoewel we als jongerenvereniging van de NCV natuurlijk al langer actief zijn, bestaat Coeliactive nu al (iets langer dan) 1 jaar. Dat moeten we natuurlijk vieren met een lekker taartje. Daarom dit lekkere recept voor een monchoutaart, zodat je met ons mee kunt genieten!

Wat heb je nodig?

2 pakjes glutenvrije speculaas à 110 gram (bijv. Damhert)
200 gram roomboter
2 pakjes monchou
100 gram witte basterd suiker
1/4 liter slagroom
1 zakje vanille suiker
1 zakje klopfix
1 blik kersenvlaaifruit (bijv. Hak)
Bakpapier
Springvorm (+/- 26 cm)

Wat moet je doen?

Kruimel eerst de speculaas zeer fijn (bijv. in plastic zak op een theedoek met deegroller).

Leg het bakpapier onder in de springvorm, dit om later de taart makkelijk van de springvorm te verwijderen.

Smeer de randen van de springvorm in met boter en verdeel de speculaaskruimels over de bodem.

Smelt de roomboter en verdeel dit gelijkmatig over de speculaas.

Zet de springvorm in koelkast en laat het even hard worden, ongeveer 1 uur.

Roer de witte basterd suiker en monchou door elkaar met lepel totdat een smeuïge massa ontstaat.

Smeer dit gelijkmatig over de verharde korst en plaats de springvorm weer in de koelkast, ook ongeveer 1 uur.

Mix de slagroom, vanillesuiker en klopfix in een kom en klop het op tot een bijna stevige massa. Smeer dit weer gelijkmatig over de monchou-laag uit. 

Verdeel daarna het kersenvlaaifruit erover en zet de springvorm weer in de koelkast of snijd de taart gelijk in stukken en eet hem op! 

Wij werken samen met: