Skip to content
Menu Lid worden

AH Glutenvrij brood

7 september 2017

Dat glutenvrij steeds normaler wordt, merk je wel in de supermarkt, overal is steeds meer te vinden. Dit is natuurlijk mede te danken aan de glutenvrije ‘hypers’, maar gelukkig hebben supermarkten ook door dat de vraag naar echt lekker (en betaalbaar) glutenvrij brood steeds groter wordt. Sinds 4 september 2017 heeft Albert Heijn dan ook glutenvrij brood van het eigen huismerk in de schappen liggen. Wij testten het voor jullie.

Het oordeel

Er zijn vier verschillende broodsoorten: licht meerzaden, bruin, donker meerzaden en rozijnenbrood. Daarnaast hebben ze ook nog een cake uitgebracht. De broden zijn gemaakt in een volledig glutenvrije bakkerij. Ook bevatten de broden geen glutenvrij tarwezetmeel, dus ook ideaal voor de coeliaken die ook onder 20 ppm niet kunnen verdragen!

De broden voelen zacht aan en ruiken heerlijk naar vers brood. Ze zijn flexibel en kun je dus buigen, zonder bang te zijn dat je gelijk twee boterhammen in je hand hebt. Je hebt niet het gevoel dat het een fabrieksbrood is. Het smaakt lekker en niet zoet (zoals je wel vaker ziet bij glutenvrij brood). Mijn persoonlijke favoriet is het licht meerzaden, maar ook het bruin en donker meerzaden zijn vol van smaak. Het rozijnenbrood is iets droger dan de andere, maar door de goede hoeveelheid rozijnen, proef je dat nauwelijks. Het brood blijft ongeveer 2 dagen lekker, daarna wordt het wat droger. Je kunt het ook prima in de vriezer gooien, waardoor het langer lekker blijft.

De cake heeft de smaak vanille en smaakt naar… cake. Het valt helaas wel een beetje uit elkaar, maar dat doet niets af aan de smaak van de cake. 

Prijzen

De broden (400 gr) zijn €2,99 per stuk, het rozijnenbrood (200 gr) kost €1,99 en de cake (250 gr) kost €3,49. Hierin verschilt het brood dus niet veel van wat we gewend zijn van de ‘standaard’ glutenvrije merken zoals Genius, hoewel we hier graag juist een verschil hadden gezien.

Voor de prijzen hoef je het bakken of andere merken dus niet te laten liggen, maar als je op zoek bent naar lekker, kant-en-klaar brood, ben je aan het juiste adres! Wij vinden het in ieder geval een toffe actie van de Albert Heijn, hopelijk kunnen we in de toekomst van nog meer lekkernijen genieten. 

Wij werken samen met: